Qui som?


Més de 60 anys fent escoltisme


L’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere és una entitat educativa sense ànim de lucre i voluntària adreçada a infants i joves. Formem part de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i basem la nostra proposta pedagògica en el mètode escolta, que permet que infants i joves esdevinguin protagonistes del seu propi creixement, apostant per l’enriquiment en valors com el treball en equip, la solidaritat, el respecte, la tolerància, el diàleg i l’amor per la natura.  

El nostre cau va néixer a Figueres l’any 1952 de la mà de dos seminaristes que van impulsar a Figueres el mètode creat per Baden Powell el 1907 al Regne Unit. Formàvem part d’Acció Catòlica i teníem els locals al carrer Jonquera de Figueres. Més tard, vam traslladar-nos al Patronat de la Catequística, on continuem fins ara. A finals dels anys 60, vam unir-nos amb l’agrupament de noies de la ciutat, l’AEiG Mare de Déu del Mont per apostar per la coeducació dins el lleure i des de llavors ens hem mantingut com a una de les associacions més actives del teixit social de la ciutat.

Actualment som més d’un centenar d’infants i joves. Ens trobem els dissabtes de 4 a 6 de la tarda, realitzem excursions de cap de setmana i campaments durant les vacances de Setmana Santa i d’estiu. Junts aprenem a conèixer, a fer, a conviure i a ser!